Nincs megjeleníthető tartalom

Továbblépésével Ön tudomásul veszi az Adatvédelmi szabályzatot! Az oldal sütiket használ a működés elősegítése érdekében!

BakonyiHírek.hu

Autómentes nap Veszprémben

Hatósági hír

Több százan vettek részt a közlekedésbiztonsági programokon.

Évek óta hagyomány, hogy az Európai Mobilitási Hét rendezvénysorozatához a megyeszékhely is csatlakozik. Veszprémben 2017. szeptember 22-én rendezték meg az Európai mobilitási hét jegyében a Nemzetközi Autómentes Nap záró programját mindazoknak, akik az autójuk helyett inkább a tömegközlekedést, kerékpározást, vagy a gyalogos közlekedést választották. A Veszprémi Rendőrkapitányság munkatársai olyan feladatokat szerveztek, ahol az óvodás és általános iskolás gyerekek próbára tehették elméleti és gyakorlati közlekedési ismereteiket, továbbá lehetőség nyílt kerékpárok regisztrálására a BikeSafe adatbázisába. Ezzel párhuzamosan a helyi Simonyi Zsigmond Általános Iskola első osztályos tanulói, valamint a dózsavárosi Vadvirág Óvodába járó gyermekek a rendőrök kíséretében gyakorolhatták és átismételték a gyalogos közlekedés szabályait az intézményből kiindulva a környező utcákban. A rendőrök felhívták a gyerekek figyelmét a biztonságos közlekedés alapelveire, a kijelölt gyalogos-átkelőhelyen történő szabályos átkelésre.

A rendezvényen több százan vettek részt, a gyermekek örömmel vettek részt a szabadba szervezett programokon, akik a láthatóságot segítő ajándékkal tértek haza.