Nincs megjeleníthető tartalom

Továbblépésével Ön tudomásul veszi az Adatvédelmi szabályzatot! Az oldal sütiket használ a működés elősegítése érdekében!

BakonyiHírek.hu

Vigyázat, átverés!

Hatósági hír

Cím

A telefonos csalások és termékbemutatók alkalmával elkövetett bűncselekmények megelőzései lehetőségeire hívták fel a figyelmet a veszprémi rendőrök.

A Veszprémi Rendőrkapitányság 2017. július 11-én prevenciós jellegű kötetlen beszélgetésre hívta a lakosságot. A találkozón Orsós Károly rendőr őrnagy, megelőzési előadó elmondta, hogy napjainkra előtérbe került a telefon és az internet a trükkös csalók körében.

Hebling Ernő címzetes rendőr alezredes, a Veszprémi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályának vagyon- és gazdaságvédelmi alosztályvezetője, és Tahin László rendőr alezredes, a Veszprémi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztályának vagyon- és gazdaságvédelmi alosztályvezetője a telefonos csalás módszeréről elmondták, hogy a csalók nyereményjátékkal hívják fel az áldozatokat egy telefonos cég képviseletében azzal, hogy a nyereményt akkor vehetik át, ha egy bankautomatánál egy általuk megadott számsort írnak be. A jóhiszemű, gyanútlan sértettek valójában így akaratukon kívül egy telefonkártyára töltenek pénzösszeget, azonban ezt nem követi az ígért nyeremény átadása. Az egészségügyi szűréssel egybekötött termékbemutatók alkalmával pedig a csalók súlyos betegséget diagnosztizálva adnak el egy pár ezer forintos terméket több százezer forintért.

A Veszprémi Rendőrkapitányság kéri, hogy hasonló esetek elkerülésének érdekében gyanús telefonhívás esetén ne teljesítsék a telefonáló kérését. Ha nem vettek részt nyereményjátékon, akkor biztosan nem is nyerhettek. A csalást elkövetni szándékozók utasításait ne hajtsák végre. A termékbemutatók, valamint az egészségügyi állapotfelmérések során a vásárlás elhatározása előtt tájékozódjanak, gondolják azt át. Nem kötelező ott helyben döntést hozni.