Nincs megjeleníthető tartalom

Továbblépésével Ön tudomásul veszi az Adatvédelmi szabályzatot! Az oldal sütiket használ a működés elősegítése érdekében!

BakonyiHírek.hu

Véget ért az "újratervezés" című pályázati projekt Veszprém megyében

Hatósági hír

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya a Belügyminisztérium és a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács 3.254.816,- Ft összegű támogatása segítségével valósította meg „Újratervezés” című projektjét, melynek részeként 2017. augusztusban az utánkövetés során, a projekt harmadik szakaszában prevenciós foglalkozásokat tartottak a pápai lakásotthon fiataljainak.

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya a Belügyminisztérium és a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács 3.254.816,- Ft összegű támogatása segítségével valósította meg „Újratervezés” című projektjét, melynek részeként 2017. augusztusban az utánkövetés során, a projekt harmadik szakaszában prevenciós foglalkozásokat tartottak a pápai lakásotthon fiataljainak. A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztály és a Veszprémi Alkohol-Drogsegély Ambulancia munkatársaitól a résztvevők további bűnmegelőzési és drogprevenciós ismereteket kaptak. A bűnmegelőzési információk mellett a szakemberek a táborban megélt élményeikről, tapasztalataikról, aktuális problémáikról is beszélgettek a fiatalokkal.

A projekt során a korábban szervezett két bűnmegelőzési táborban a kiskorúak eltűnésében leginkább érintett Veszprém Megyei Gyermekvédelmi Központ 2. sz. Pápa környéki lakásotthonának 24 nevelője és 16 lakásotthoni fiatalja részt vett már. A táborok fő célja a lakásotthon nevelői és lakói között eddig kialakult kapcsolat elmélyítése, a lakásotthoni élet során felmerült esetleges problémák jövőbeni hatékony megoldásának megkönnyítése, illetve a részt vevő nevelők és fiatalok drogmegelőzési, bűnmegelőzési ismereteinek fejlesztése volt. Az utánkövetés során tartott prevenciós foglalkozások pedig tovább mélyítették a nevelők és a fiatalok bűnmegelőzési ismereteit, és lehetőség nyílt arra is, hogy a résztvevők felelevenítsék eddigi élményeiket, ismereteiket, a szakemberek pedig képet kaphattak eddigi munkájuk eredményeiről is. A projekt révén lehetőség nyílt a lakásotthonban élő fiatalok és ott dolgozó nevelők mindennapi élete során felmerült konkrét problémák megbeszélésére, azok eddigi okainak feltárására, és a jövőbeli hatékony kezelést segítő módszerek, együttműködés kialakítására. A nevelők és a fiatalok olyan élményekkel és ismeretekkel gazdagodtak, amelyek révén képesek lehetnek saját maguk is felismerni és megoldani konfliktusaikat, problémáikat. Tapasztalataik révén a lakásotthon többi, nevelője és lakója számára is segítséget tudnak nyújtani majd e téren A megszerzett szakmai ismeretek, készségek, a jövőben is eredményesen szolgálják a nevelők és a fiatalok közötti együttműködést, a lakásotthonban felmerült problémák kezelését és a fenntarthatóságot is.

Forrás: Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya által szerkesztett, 2017. szeptember havi bűnmegelőzési hírlevele.