Nincs megjeleníthető tartalom

Továbblépésével Ön tudomásul veszi az Adatvédelmi szabályzatot! Az oldal sütiket használ a működés elősegítése érdekében!

BakonyiHírek.hu

Tés-Bátorkő vára túra

Program

Kezdés: 2024. 04. 20.

Időpontok

Kezdés: 2024. 04. 20. 10:00

Cím

Vadon Vándorai túrája

Tavaszi lelkesedéssel köszöntelek benneteket kedves túratársak, követőim és majdani követőim!

Idei, második túránk célpontja a hatalmas sziklák közé beolvadó, vadregényes Bátorkő vára és a közelében megbúvó Gazsi-lik.

Túránk Tésről indul a piros jelzésen a Tési-fennsíkon át, majd elhalad a Kis-Futóné és az Öreg-Futóné közelében, érintve Márkus-szekrényét. Mivel a túra első szakasza a Tési-fennsíkon át vezet, készüljünk fel jó idő esetén erős napsugárzásra, rossz idő esetén pedig nagyobb, akár viharos szélre is! A második szakasz már erdős részeken halad, később pedig egyre gyakrabban „botlunk” eleinte kisebb, majd nagyobbnál nagyobb sziklatömbökbe, míg végül „várnyi” sziklák között megpillanthatjuk Bátorkő-várát. Innen pedig csak néhány méter és a sziklás domboldalban feltűnik majd a Gazsi-lik bejárata. Miután megmásztuk a várat, bekukucskáltunk a barlangba, ettünk, ittunk, pihentünk és persze fotóztunk, utunkat ismét Tés felé vesszük, ugyanazon az útvonalon, amelyen jöttünk.

Természetesen, ha mind ezek után még éreztek magatokban majd annyi energiát, lelkierőt, megtekinthetjük a szélmalmokat is.

Időpont: 2024 04.20. szombat 10:00 óra

Találkozási pont: tési temető mellett (47.256405,18.026183)

Útvonal hossza oda-vissza: 18 km

Időtartam: kb. 5 óra (társaságtól függően)

Részvételi díj: 2.000 Ft

Amennyiben szeretnél részt venni a túrán, kérlek jelezd az „ott leszek” gombbal, a megadott telefonszámon vagy e-mail címen, esetleg messengeren.

A kapcsolattartás miatt (pl. időjárás, késés, stb.), szükségem lesz majd a mobilszámodra!!

Ha szeretnél kutyát is hozni magaddal, kérlek mindenképpen jelezd még a túra előtt!

Öltözéked legyen mindig az aktuális időjárásnak, terepviszonyoknak megfelelő. Esőkabát, fejvédő (nap ellen) mindig legyen nálad! Soha nem lehet tudni…

Kérem azokat, akik szeretnének a túrán részt venni, hogy indulásig mindenképpen legyenek ott a megbeszélt találkozási helyen. Ha késnél, jelezd felém!

Elérhetőségek:

mobil: 30/594-6883

e-mail: vadonvandorai@gmail.com

Várlak sok szeretettel!

 

Facebook esemény: https://www.facebook.com/events/791546142477962?ref=newsfeed

Borítóképünk illusztráció!