Nincs megjeleníthető tartalom

Továbblépésével Ön tudomásul veszi az Adatvédelmi szabályzatot! Az oldal sütiket használ a működés elősegítése érdekében!

BakonyiHírek.hu

Karácsonyi ünnepvárás Öskün

Populáris hír

Vidéken is van élet, gondolataink jegyében, Útirány.hu-s szemmel készült beszámolónk a Veszprém megyei, Öskü település rendezvényéről.

Vidéken is van élet, gondolataink jegyében, Útirány.hu-s szemmel készült beszámolónk a Veszprém megyei, Öskü település rendezvényéről.
2017. december 22.-én 17:00 órától került megrendezésre.

A helyi, Magic Dance tánccsoport kezdte a programot, hópihe táncukkal.
Ángyán Tamás polgármester ezután következő ünnepi köszöntőjében hangsúlyozta a szeretetet az összetartozást és a figyelmet egymás felé, nemcsak karácsonykor, de az év minden napján. Elmondta, sikeres évet zárt az Önkormányzat, így bátrabban tekinthetnek a jövő felé, de nem dőlnek hátra.

A Tasner Antal Általános Iskola diákjai, énekkarukkal léptek színpadra, gyönyörű, szívhez szóló énekükkel töltötték meg a termet, Wittmanné Vogel Klára vezénylésével.

Az 5. osztályos gyermekek színvonalas előadásukkal lepték meg az igen szép számmal összegyűlt közönséget. Pék-Torma Angelika felkészítő tanárnő, beszélt nekünk a próbákról és büszkén tekintett a gyermekekre.
Az ösküi Tasner Antal Általános iskola, kiemelt figyelmet fordít a lakóhely a nemzet történetének, hagyományainak megismertetésére a hazaszeretet ápolására a különféle világnézetű emberek cselekvőképes együttélésének gyakoroltatására. Fontosak az ünnepségek, az összejövetelek, mi sem bizonyítja jobban, minthogy ezen a közösségi ünneplésen is telt házzal működött a Faluház.

A fellépők sorát a Forrás Népdalkör és Hajnal Citera Együttes, csodás karácsonyi dalcsokorral zárta.

A program a faluház előtti téren folytatódott, a település közös karácsonyfája alatt minden gyermek találhatott kedvére ajándékot. Forró teát, forralt bort és az Önkormányzat hozzájárulásával jegyet lehetet venni, különböző karácsonyi étkekhez. Stábunkat is vendégül látták egy tál ízletes halászlére. Volt aki a töltött káposztát, kocsonyát, mások a  sült kolbászt aki pedig édességre vágyott a karamellás tortát választhatta. A hideg sem zavarhatta a jelenlévőket, hisz a téren melegedő tűzrakó helyek voltak biztosítva.

Ott jártunkkor az összefogás tanúi lehettük, az önkormányzat dolgozói, civilek és Magyar Józsefné IKSZT vezető együtt pulzáltak. Akik nem helyi illetőségűek voltak, megtapasztalhatták a végtelenül tiszta vendégszeretetet. A falu közössége is méltón élhette át az ünnepre készülődést.

Köszönjük Öskü, hogy betekintést engedtetek a település életébe.

Hamarosan jövünk a kisfilmmel, ami ennek a hangulatnak a lenyomata lesz.