Nincs megjeleníthető tartalom

Továbblépésével Ön tudomásul veszi az Adatvédelmi szabályzatot! Az oldal sütiket használ a működés elősegítése érdekében!

BakonyiHírek.hu

JÁRásŐR szolgálat a Cholnoky városrészben

Hatósági hír

A Nagyvárosi Közbiztonsági Program keretében teljesítettek szolgálatot a veszprémi rendőrök a társszervekkel együttműködve.

A Veszprémi Rendőrkapitányság egyenruhásai a polgárőrökkel, a közterület-felügyelőkkel, valamint a településrész önkormányzati képviselőjével közösen járták be a területet 2018. május 31-én, a délutáni órákban.

A program időtartamára a kapitányság egyik megelőzési előadója információs pontot is működtetett a Cholnoky lakótelepi Könyvtárban. Ide meghívást kaptak a városrész nyugdíjasai is, akik a személyes tanácsadás mellett prevenciós kiadványokat vehettek át, illetőleg megtekinthették a kapitányságnak „A kerékpáros, valamint a gyalogos közlekedés veszélyei a megyeszékhelyen” elnevezésű komplex baleset-megelőzési programja keretében készített közlekedésbiztonsági kisfilmet.

A másik megelőzési előadó közterületi szolgálata során elsősorban kerékpárosokkal lépett kapcsolatba, ajánlotta részükre a BikeSafe adatbázisába történő regisztrálás lehetőségét, továbbá az egyik áruház parkolójában a biztonságos lakatoláshoz adott gyakorlatias tanácsokat. 

A járókelőkkel, nyugdíjasokkal, gyerekekkel, babakocsis kismamákkal folytatott beszélgetések során a résztvevők az érintettek biztonságérzetéről, a közrenddel, közbiztonsággal kapcsolatos tapasztalataikról érdeklődtek. A megszólítottak véleménye nagyon pozitív volt, csak kisebb, elsősorban a települési önkormányzat hatáskörébe tartozó fejlesztéseket javasoltak.

A közös járőrözésbe bekapcsolódtak Gyulafirátót robogós polgárőrei is.