Nincs megjeleníthető tartalom

Továbblépésével Ön tudomásul veszi az Adatvédelmi szabályzatot! Az oldal sütiket használ a működés elősegítése érdekében!

BakonyiHírek.hu

Serlegeső a kánikulában

Sporthír

Bakonyszentlászlói szemmel

A bakonyszentlászlói búcsú napján rendezték a Metabond Rallysprint & Minisprint Bajnokság soronkövetkező megmérettetését a Rábaringen. A rekkenő hőség igénybe vette a pilótákat, a nézőket, a technikákat egyaránt. A „kockaladák”-ból hamar kikerültek a jobb első lámpák, ezzel is segítve a levegő szabadabb áramlását. A vendégek kiszolgálására alkalmas készletek hamar kimerültek a büfében. Ezáltal azonban még jobban esett a fiúk számára a hűsítő italok esti elfogyasztása az elnyert trófeákból. Ismét Mázi Ferenc, valamint megbízható csapata látta el az időmérés-kiértékelés feladatát. Rájuk is nagy terhet rótt a 170 nevező, valamint az extra magas UV sugárzás, de az egész napos koncentráció egy pillanatra sem hagyott alább! Ezúton is köszönjük munkájukat!

 

A bakonyszentlászlóiak összesen hat dobogós helyezést szereztek, ami korábban még egy alkalommal sem sikerült. Eredményeik részletesen:

 

Sajner Péter élete második versenyén indult, ami igazából az első, hisz legutóbb a versenyautó már a gépátvételen sem akart beindulni. Sajnos a gyújtáselosztó múlt vasárnap is többször darabokra hullott, így be kellett érnie a Lada Kupa hetedik pozíciójával. Ennél azonban fontosabb, hogy a zöld kereklámpás tulajdonosa rettentően élvezte az autózást, saját elmondása alapján.

 

A több szálon is bakonyszentlászlói kötődésű Pázler Zsoltnak úgyszint meggyűlt a baja a meleggel, és ha ez nem lett volna elég, olaj volt a tűzre, hogy méretes lángok jelentek meg a Lada utasterében. Az első fordulóhoz hasonlóan, önhibáján kívül került idejekorán a nézők közé. Sebaj, javítási lehetőség még lesz bőven ebben az évben is.

 

 

Kecskés Zoltán legutóbb már egy kör erejéig kipróbálta a stopperóra elleni küzdelmet, nem csak a nézők kiszolgálása volt a cél, vagy a látványos autózás. Most azonban meglepődve tapasztalhatta, hogy az eslő kerekei jobban kopnak a hátsó abroncsoknál. Feladta a látványt, viszont sokkal gyorsabb lett. Igyekezetének meg lett a gyümölcse, hisz a Lada-kupában, és a hengerűrtartalom szerinti kategóriájában is felálhatott a dobogó legalsó fokára. Élete első elnyert serlege így mindjárt kettő lett, aminek annyira örült, hogy aznap éjjel még az ágyát is megosztotta velük!

Rotaridesz Gábor az előbb említett fiatal versenyzővel ellentétben már többször próbálkozott az eredménycentrikus kormánypörgetéssel. Most nehezítette a dolgát, hogy elfoglaltsága miatt a déli órákban kellett minden körét abszolválnia. Ennek ellenére sokáig vezette is a Lada-kupát, végül a második helyre szorult. A díjkiosztón sem tudott részt venni, ezért barátja, Németh Ferenc lépett helyette az emelvényre, akit a hétvégén már szintén versenyautóban láthatunk.

 

Ifj. Mázi Ferenctől már megszokhattuk a jó eredményeket, most azonban elég mélyről kellett felkapaszkodnia. Történt ugyanis, hogy a körgyorsasági jellegű pályakialakítás miatt, utolért az első körben egy nála sokkal lassabb vetélytársat. Az előzés, amennyiben az elöl haladó nem húzódik le esélytelen, így kénytelen volt lenyelni a békát. Nem adta fel azonban a folyamatosan forró hűtővíz ellenére sem, és a további körökben extrát nyújtva került a verseny végére az MS-3 kategória második, míg a Lada-kupa győztes pozíciójába. Öccse, Bálint navigálásával tette mindezt, aki úgy látszik mostantól a szép eredmény záloga!

 

 

Szakonyi Gábor a szériaatuók mezőnyében lett első, úgy, hogy minden gyorsasági szakaszt megnyert.

Két forduló után a szentlászlóiak által érintett kategóriák bajnoki ponttáblázatai:

 

 

Írta: R. K.
Fotók: Szijártó Imre
Ponttáblázat: M&B Team