Nincs megjeleníthető tartalom

Továbblépésével Ön tudomásul veszi az Adatvédelmi szabályzatot! Az oldal sütiket használ a működés elősegítése érdekében!

BakonyiHírek.hu

KINEDOK FILMKLUB

Program

Kezdés: 2018. 05. 17.

Időpontok

Kezdés: 2018. 05. 17. 18:00

Hivatkozás

Cím

 KINEDOK FILMKLUB

Május 17, csütörtök, 18 óra – Községi Könyvtár (Fő utca 3.)

Májusi filmünk témája a klímaváltozás egy kenyai család szemszögéből. A családfő maga is aktívan részt vett a filmkészítésben, ő maga is kamerát vett a kezébe, így valóban szinte az ő szemével láthatjuk, hogyan érinti a családja és a közössége életét a klímaváltozás. A norvég rendezőnő eredetileg azt tervezte bemutatni a filmmel, hogy hogyan boldogul egy kenyai közösség a földműveléssel egy rendkívül vízszegény környezetben, ám a közösség esőért való fohászkodása időközben az esővel járó szélsőséges viharok és áradás miatt félelemmel is párosult. A filmben végigkísérhetjük az apa útját a helyben tenni vágyástól azon át, hogy elutazik a párizsi klíma csúcstalálkozóra egészen az azt követő harcáig, hogy szülőföldjén megmaradva, közösségét megtartva, szembeszállva a klíma változásával, földműveléssel nem csak a maguk fennmaradását, de a fenntarthatóságot is megvalósítsa. 

Rendkívül szép, érdekes és gondolatébresztő film, amelyet a vetítés után környezetmérnök vendégünkkel próbálunk majd meg feldolgozni. A helyszín ezúttal is a könyvtár lesz, ha kint meleg is az idő, pulóvert hozni érdemes, a könyvtárban nyáron mindig hűvös van. 

Szeretettel várok minden érdeklődőt,
Palotás Dóra könyvtáros