Nincs megjeleníthető tartalom

Továbblépésével Ön tudomásul veszi az Adatvédelmi szabályzatot! Az oldal sütiket használ a működés elősegítése érdekében!

BakonyiHírek.hu

Ingyenes segítségnyújtás időseknek

Közszolgálati hír

Cím

Nem várt élethelyzetekben is mindig kéznél lévő, elérhető segítség

Porva idős polgárai is igénybe vehetik a GONDOS ÓRA programot, amely Magyarország Kormánya által 2022-ben útjára indított ingyenes szolgáltatás.

  A Gondos óra elsősorban az egyedül élő szép korúak számára jelenthet biztonságot, nem várt élethelyzetekben is mindig kéznél lévő, elérhető segítséget.

A szolgáltatás ingyenes és alanyi jogon, minden 65 éven felüli állampolgárt megillet. 
A szolgáltatást igénybe vevők az otthonukból egy egyszerűen használható, mindig kéznél lévő eszközzel képzett munkatársakhoz fordulhatnak segítségért a felmerülő problémákkal.

A karon vagy nyakba akasztható módon hordott jelzőeszközön csak egy gombot kell megnyomni, majd ezt követően jelentkezik a diszpécser, hogy az idős személy problémájának megfelelően – általában az előre megadott személyek, hozzátartozók értesítésével – közreműködjön a segítségnyújtásban.
A programra regisztrálni a www.gondosora.hu oldalon lehet, ahol a bővebb tájékoztatót is meg lehet tekinteni.

További információ a 06 1 445-0080 telefonszámon is kérhető.
A regisztrációhoz a szolgáltatásra jogosult polgár szükség esetén egy általa felhatalmazott személy segítségét is kérheti. 
Ha hozzátartozó segítsége nem áll rendelkezésre a regisztrációhoz, Porva Község Önkormányzat munkatársa Weinper-Molnár Éva áll rendelkezésükre, az alábbi telefonszámon: 0630/597-7886.

Porva Községi Önkormányzat