Nincs megjeleníthető tartalom

Továbblépésével Ön tudomásul veszi az Adatvédelmi szabályzatot! Az oldal sütiket használ a működés elősegítése érdekében!

BakonyiHírek.hu

Ismét eb összeírás

Populáris hír

Cím

A törvényi előírások alapján Öskü Önkormányzat megszervezi az ebösszeírást, melynek során 2021. július hónapba.

Öskü területén az állatok védelméről és kíméletéről szóló 1998. évi XXVIII. törvény 42/B §-a alapján kerül sor az ebek összeírására a jogszabályban meghatározott adattartalommal.

A törvényi előírások alapján Öskü Önkormányzat megszervezi az ebösszeírást, melynek során 2021. július hónapban a gazdáknak adatokat kell szolgáltatniuk kutyájukról. A háromévenkénti, kötelező összeírást az önkormányzat ebrendészeti feladatainak elvégzése érdekében, illetve a veszettség elleni oltás járványvédelmi vonatkozásaira való tekintettel kell elvégezni, azaz a nyilvántartás készítésének célja elsősorban a kóbor állatok tulajdonosainak könnyebb beazonosíthatósága, valamint az oltatlan ebek kiszűrése.

 

Az eb tulajdonosa vagy az eb tartója az ebösszeíráskor köteles az állatra vonatkozó adatokat a települési önkormányzat rendelkezésére bocsátani.Az összeírás kötelező és ingyenes.

Fontos, hogy minden egyes kutyáról külön adatlapot kell kitölteni, amelyet aláírva kell visszajuttatni a hivatalhoz.

Akinek az adatai fent vannak a rendszerünkben, azokat is felkeressük frissítés céljából (frissebbvédőoltás, más egyéb változások).

Az ebösszeírást az önkormányzat alkalmazásában álló 2 fő nyári diákvégzi, az Önkormányzati Hivatal által kiállított megbízólevéllel és hatósági igazolvánnyal tudják magukat igazolni.

Amennyiben nem tud eleget tenni személyesen a felhívásnak, kollégánk egy ebösszeíró adatlapot és egy értesítést hagy Önnél, amit kitöltve minél előbb szíveskedjen eljuttatni az Önkormányzati Hivatalba.

Az adatszolgáltatás teljesíthető papír alapon és elektronikusformában  is.

Az adatlap visszaküldésének módja:

  • elektronikus úton a czaltik.eva@osku.hu e-mail-címre megküldve,
  • postai úton Öskü Község Önkormányzat, 8191 Öskü, Szabadság tér 1. címre küldve, a borítékra, kérjük, írják rá: „Ebösszeírás”
  • Személyesen a járványügyi előírások betartása érdekében az önkormányzat előterében elhelyezett dobozba helyezhető el.

Akinek nincs kutyája, egy rövid, kétsoros nyilatkozattal írásban, e-mailen a czaltik.eva@osku.hu címre, vagy a bedobott értesítőn is jelezheti hivatalunk felé.
Kérjük, hogy a kutyák oltási könyvét készítsék elő, hogy az ellenőrzés alkalmával rendelkezésre álljon. Továbbá kérjük, hogy szíveskedjenek az eb összeíró kollégákkal együttműködni és a hivatkozott jogszabályi rendelkezéseknek eleget tenni!

Aki adatszolgáltatási kötelezettségének nem tesz eleget, az állatvédelmi bírságról szóló 244/1998. (XII. 31.) Kormány rendelet alapján állatvédelmi bírsággal büntethető.

Tájékoztatom az eb tulajdonosokat, hogy 2013. január 1-jétől a négy hónaposnál idősebb ebeket transzponderrel (mikrochippel) megjelölve lehet csak tartani. Az önkormányzat az ebösszeírás kezdetekor felhívja a figyelmet: ha a kutyatulaj ennek a kötelezettségének még nem tett eleget, az adatlap kitöltése előtt azt pótolja.

Az ebösszeíró adatlapok leadásának határideje 2021. július 31.

 

Együttműködésüket köszönjük!

 

Czaltik Éva
jegyző