Nincs megjeleníthető tartalom

Továbblépésével Ön tudomásul veszi az Adatvédelmi szabályzatot! Az oldal sütiket használ a működés elősegítése érdekében!

BakonyiHírek.hu

Szociális célú tűzifa támogatás

Közszolgálati hír

Befejezés: 2020. 12. 01.

Időpontok

Befejezés: 2020. 12. 01.

Cím

HIRDETMÉNY

HIRDETMÉNY

 

 

Értesítjük a lakosságot, hogy Porva Községi Önkormányzat a természetben nyújtott szociális célú tüzifa támogatás juttatási feltételeiről szóló 7/2020 (XI.16.) rendelete alapján tüzifát juttat a rendelkezésre  álló keret erejéig a rendeletben meghatározottak szerint. Kérelmet a Falugondnoknál lehet igényelni, telefonszáma: 0630/400-8205.

Térítésmentesen szociális célú tűzifára elsősorban az jogosult, aki jogosult az aktív korúak ellátásában vagy időskorúak járadékában és aki az alábbi feltételeknek egyidejűleg megfelel:

  • a) aki a szociális célú tűzifa igénylésére vonatkozó kérelmét az e rendeletben meghatározottak szerint a Falugondnoknál benyújtja, vagy az Önkormányzat postaládájába eljuttatja,
  • b) akinek a háztartásában együtt élő személyek egy főre eső jövedelme nem haladja meg az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegének 200 %-át, egyszemélyes háztartás (egyedül élő) esetén az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegének 300 %-át és a háztartás tagjai egyikének sincs vagyona,
  • c) akinek, vagy a háztartásában élő személyek valamelyikének nincs a birtokában 3 m3-t meghaladó mennyiségű tűzifa, és
  • d) fatüzelésre alkalmas hagyományos fűtőberendezéssel rendelkezik

A jogosultság és a kérelemben foglaltak valódiságának ellenőrzésére az eljárás során az önkormányzat környezettanulmányt végez.

 

Amennyiben a jogosult az e rendelet alapján részére biztosított tűzifát értékesíti, vagy utólag megállapításra kerül, hogy azt nem arra jogosult igényelte és kapta, köteles az ingyenesen biztosított tűzifa esetében 16 000 Ft + ÁFA/m3 összeg, valamint a kiszállítás költségének visszafizetésére.

 

A kérelem benyújtási határideje 2020. December 1.