Nincs megjeleníthető tartalom

Továbblépésével Ön tudomásul veszi az Adatvédelmi szabályzatot! Az oldal sütiket használ a működés elősegítése érdekében!

BakonyiHírek.hu

Megújult a 8301-es út

Populáris hír

NŐ A FORGALOMBIZTONSÁG A MEGÚJULT 8301-ES JELŰ ZIRC-BAKONYBÉL-NAGYGYIMÓT ÖSSZEKÖTŐ ÚTON

Budapest 2019 | 05 | 08
Magyar Közút Nonprofit Zrt.
KOMMUNIKÁCIÓS OSZTÁLY

SAJTÓKÖZLEMÉNY


NŐ A FORGALOMBIZTONSÁG A MEGÚJULT 8301-ES JELŰ ZIRC-BAKONYBÉL-NAGYGYIMÓT ÖSSZEKÖTŐ ÚTON

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. 2018-ban a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretein belül országosan több mint 526 kilométernyi út teljes körű felújítását indította el. A program egyik elemeként Veszprém megyében a 8301-es jelű Zirc-Bakonybél-Nagygyimót összekötő út több mint 2,8 kilométeren teljes körűen újult meg.

A TOP-1.3.1-15-VE1-2016-00001 azonosító számú, „Közlekedésfejlesztés Veszprém megyében I.” elnevezésű projektet a Társaság 2,400 milliárd forint európai uniós vissza nem térítendő támogatásból valósítja meg. A projekt keretében több mint 2,8 kilométeren vehették birtokba a közlekedők a 8301-es jelű utat. A projekthez kapcsolódóan a közbeszerzési eljárás során kiválasztott kivitelező, a Strabag Általános Építő Kft. mintegy nettó 275 millió forintból valósította meg a beruházást.

A Zirc-Bakonybél-Nagygyimót összekötő út Bakonybél és Bakonykoppány közötti külterületi szakaszán a kivitelező a felújítás során egy ívkorrekciót új műtárgy építésével valósított meg. A hozzá csatlakozó szakaszon sor került a kopóréteg cseréjére. A burkolat felújításával párhuzamosan az árkokat kitisztították és a padkát zúzottkővel stabilizálták. A kivitelezési munkák során a 25+774 kilométerszelvényben található híd teljes körűen átépült. A teljes útszakaszon a KRESZ táblákat cserélték, és új burkolati jeleket festettek.

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében országosan 2018-ban több mint 526 kilométernyi 4 és 5 számjegyű mellékút felújítása indult el. Ebből Veszprém megyében közel 23,3 kilométernyi út felújítása valósulhat majd meg európai uniós forrásból. A programról további információk elérhetőek a www.kozut.hu oldalon.

A 8301-es jelű Zirc-Bakonybél-Nagygyimót összekötő utat érintő beruházás ünnepélyes átadásán a vendégeket Bakonybél település polgármestere Márkus Zoltán, Bakonykoppány település polgármestere Tekán István, valamint Bakonyszűcs település polgármestere Oláh Géza köszöntötte. Ünnepi beszédet mondott Dr. Kovács Zoltán országgyűlési képviselő. A beruházás részleteit Fekete János, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Veszprém megyei igazgatója ismertette. 

További információk:

Magyar Közút Nonprofit Zrt.
Kommunikációs osztály
kommunikacio@kozut.hu