Nincs megjeleníthető tartalom

Továbblépésével Ön tudomásul veszi az Adatvédelmi szabályzatot! Az oldal sütiket használ a működés elősegítése érdekében!

BakonyiHírek.hu

Ösküi birkózó palánták szereplése

Sporthír

Cím

Vasárnap Dunaharasztiban versenyzett csapatunk...

Az ösküi birkózó palánták remekül szerepeltek első versenyükön.

 

Vasárnap Dunaharasztiban versenyzett csapatunk, ahol 16 egyesület szumó birkózói 177 mérkőzésen mérték össze tudásukat. Az U12 korosztálynak Országos Bajnokságot, a többi korcsoportnak válogatóversenyt rendeztek.

 

Az OB döntő mérkőzéseiben csak egy ösküi versenyző volt érdekelt. A 35 kg-os súlycsoportba mérlegelő Simon Domokos erős mezőnyt fogott ki, hiszen rajta kívül a kategória valamennyi indulója több éve versenyzik. Domokos nagyon bátran és koncentráltan állt fel minden alkalommal a tatamira, és egy híján mérkőzéseit megnyerte, így országos bajnoki második helyezett lett! 

 

A válogató versenyen az októberi Európa-bajnokságra lehetett pontokat gyűjteni. Itt is remekül szerepelt az ösküi újonc csapat, hiszen hat érmet szereztek:

  • Arany: Gáspár Bence
  • Ezüst: Dallos Kornél, Csendes Bálint
  • Bronz: Katona Martin, Nagy Dominik, Elek Márk
  • V. helyezett: Márkus Roland

Innen Csendes Bálint mérkőzéseit kell kiemelnem, aki szinte lemásolta Simon Domokos győzelmeit, azzal a különbséggel, hogy itt körbeverés alakult ki, így dupla mérkőzést kellett vívnia egy olyan versenyzővel, akitől az előző mérkőzésén nagy küzdelemben ugyan, de kikapott. Bálint ekkorra úgy tűnik, hogy teljesen bemelegedett és felvette a verseny fordulatát, mert ellentmondást nem tűrő győzelmet aratott, így a végelszámolásnál az ezüstérem kerülhetett a nyakába.

Összességében elmondható, hogy az egész csapat bátran versenyzett, betartotta az edzői utasításokat és mindenki arra törekedett, hogy az edzéseken begyakorolt technikai elemeket a küzdelmek során végrehajtsa.

Ezúton is szeretném ismételten megköszönni a megelőlegezett bizalmat és a támogatást és bízom benne, hogy még sok szép eredménnyel gazdagíthatjuk a Öskü Község és a Tasner Iskola dicsőség falát!

 

Janku Ferenc
edző