Nincs megjeleníthető tartalom

Továbblépésével Ön tudomásul veszi az Adatvédelmi szabályzatot! Az oldal sütiket használ a működés elősegítése érdekében!

BakonyiHírek.hu

Visszatekintés

Populáris hír

Cím

Márkus Zoltán polgármester beszámolója

Az elmúlt év végén a tragikus hirtelenséggel elhunyt Kiss Lászlóné képviselő utódaként, a 2014-es választások eredménylistáján soron következő Hüll Lászlóné, február 14-én a választási bizottság elnöke, Szökrényes Lászlóné és a képviselő-testület tagjai előtt letette képviselői esküjét és átvette megbízólevelét. Eredményes munkát kívánunk neki.

Az EFOP 1.5.2. pályázat keretében felújított régi önkormányzati épületbe, ami közösségi házként fog működni, megérkeztek a berendezési tárgyak, a székek, asztalok, íróasztalok, szekrények, valamint az informatikai eszközök. Átvettük azokat a sportszereket is, amelyeket a lakosság minden korosztálya az egészségmegőrzés és sportos aktivitás érdekében használni tud majd. A gyerekfocisok komplett mez-szettet, a tamburellosok mezeket kaptak, az idősebbek tornáihoz polifoam szőnyegeket, labdákat, kiegészítő sporteszközöket tudunk biztosítani. Az épület kitakarítása után mindezek a helyükre kerülnek.

A Kossuth és a Jókai utcák felhőszakadás utáni helyreállítására benyújtott vis major igényünk első körben nem kapott támogatást. A Gerence-patak szeptemberi áradása által okozott károk enyhítésére viszont 3,8 millió forintot ítéltek meg, amelyből a Fürdő utca végén megmutatkozó problémákat – megelőzési célból – fogjuk orvosolni.

A béremelési kötelezettség következtében a közös hivatal, az önkormányzat – a hozzá tartozó óvoda és konyha – munkatársainak bérét rendeztük. A társulási feladatvállalások keretében dolgozók bérét is emelni kellett, így a háziorvosi ügyeletben dolgozó orvosi asszisztensekét, a zirci városi tűzoltókét is. Erre társulási szerződéseink köteleznek.

A februári képviselő-testületi ülésen elfogadtuk az önkormányzat 2019. évi költségvetését is.

Február 21-én - immár hagyományosan – a Borostyán nyugdíjas klubba hívtak meg, ahol az összegeztem a 2018-as év munkáját, gondjait, eredményeit, és beszéltem az idei év feladatairól és terveiről. A mindig jó hangulatú alkalmon felvetődött néhány aktuális kérdés is. A karácsonyi ünnepek előtt értesültünk a B3 takarék bezárásáról, amivel egyidőben az ATM működése is megszűnt. Azóta több szolgáltatóval is tárgyaltunk, tehát több szálon keressük a megoldást. A türelmüket kérjük. Az előző hónapban meghirdetett számítógépes tanfolyamok beindítása adminisztratív okokból kb. egy hónapot késik. Amint a pályázatkezelő sikerrel járt, értesítjük az eddig jelentkezőket a kezdés időpontjáról. Jelentkezni még lehet a megadott telefonszámon és email címen.

Az elmúlt hónap kiemelt eseménye az 5. hagyományos falusi disznóvágás volt, ami idén is nagyszámú vendéget vonzott a Faluház elé. A rendezvény jól sikerült, a helyiek is szép számban részt vettek. Nagyon köszönjük az önkénteseknek, a helyieknek, az önkormányzat dolgozóinak, a Guzmics egyesületi tagoknak, a nyugdíjasoknak, a Bakonyerdő munkatársainak az önzetlen segítséget.

A veszprémi Naplóból értesültünk arról, hogy településünk lakója, Bíró Ildikó egyike annak a tíz kitüntetettnek, akiket az Ápolók Napja alkalmából kiváló szakmai munkájuk elismeréseként kitüntettek. Gratulálunk neki.

Márkus Zoltán polgármester