Nincs megjeleníthető tartalom

Továbblépésével Ön tudomásul veszi az Adatvédelmi szabályzatot! Az oldal sütiket használ a működés elősegítése érdekében!

BakonyiHírek.hu

Tájékoztatás a téli rezsicsökkentéssel kapcsolatban

Közszolgálati hír

Cím

Tájékoztató téli rezsicsökkentés végrehajtását követően szükségessé váló további intézkedésekről...

Tisztelt Lakosság !

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a téli rezsicsökkentés végrehajtását követően szükségessé váló további intézkedésekről szóló 1364/2018. (VII.27.) Korm. határozat alapján a Kormány a téli rezsicsökkentésben korábban nem részesült, a vezetékes gáz- vagy távfűtéstől eltérő (tűzifa, szén, probán-bután palackos gáz, propán-bután tartályos gáz, fűtőolaj, pellet/brikett) fűtőanyagot felhasználó háztartásokra is kiterjesztette a téli rezsicsökkentési támogatást.

 

A kizárólag elektromos fűtési móddal rendelkező háztartások nem jogosultak az igénybejelentésre !

 

Háztartásonként egy darab igénybejelentés nyújtható be. Háztartásnak az egy lakásban együtt lakó, ott bejelentett lakóhellyel vagy tartózkodási hellyel rendelkező személyek közössége tekinthető.

 

Az igénybejelentés határideje:  2018. október 15.

(A határidő elmulasztása jogvesztő!)

Kérjük Önöket, hogy a folyamatos kérelem feldolgozás érdekében lehetőség szerint szeptember 30-ig nyújtsák be az igénylést.

 

Az igénylőlapokat ügyfélfogadási időben az Önkormányzatnál lehet átvenni és hiánytalanul kitöltve benyújtani, valamint a település honlapjáról is letölthető. ITT IS

 

A téli rezsicsökkentést tüzelőanyag (igénybejelentésben megjelölt fűtőanyag, amely később nem módosítható) formájában és 12.000 Ft értékben kapják a kérelmezők. A támogatás nem fedezi az egyéb, például szállítási, darabolási költségeket. Az önkormányzati hivatal a benyújtott kérelem alapján igazolást állít ki, mely az önkormányzat által kiválasztott vállalkozónál váltható be, a későbbiekben hozandó Kormányhatározatban megjelölt határidőig!

 

Az igénybejelentés feltétele annak tudomásul vétele, hogy az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság ellenőrzi, hogy a bejelentő háztartása korábban téli rezsicsökkentésben nem részesült. Ha a vizsgálat eredményeként valószínűsíthető, hogy az igénybejelentő rosszhiszeműen járt el, az önkormányzat szabálysértési, vagy – minősítő körülmény fennállása esetén – büntetőeljárást kezdeményez.

Csak olyan fűtőanyag igényelhető, amelynek használatára alkalmas fűtőberendezéssel rendelkezik a háztartás. Ennek valódiságát is ellenőrzi az Országos Katasztrófavédelem!