Nincs megjeleníthető tartalom

Továbblépésével Ön tudomásul veszi az Adatvédelmi szabályzatot! Az oldal sütiket használ a működés elősegítése érdekében!

BakonyiHírek.hu

Házhoz mentünk a Bakony fővárosában

Hatósági hír

A veszprémi rendőrök egy nap alatt három helyszínen is tartottak bűnmegelőzési előadásokat Zircen. Az Országos Rendőr-főkapitányság által 2015. évben meghirdetett „Házhoz megyünk!” - a rendőrség megelőző vagyonvédelmi programja - 2018 márciusától az év végéig folytatódik Veszprém megyében is.

A veszprémi rendőrök egy nap alatt három helyszínen is tartottak bűnmegelőzési előadásokat Zircen.

Az Országos Rendőr-főkapitányság által 2015. évben meghirdetett „Házhoz megyünk!” - a rendőrség megelőző vagyonvédelmi programja - 2018 márciusától az év végéig folytatódik Veszprém megyében is.

A Veszprémi Rendőrkapitányság munkatársai 2018. május 25-én Zircen várták az érdeklődőket. Délelőtt 9 órától a helyi idősek klubjában tartott előadást a bűnmegelőzési előadó, ahol a megjelentek a betöréses lopásokról, az egészségügyi állapotfelmérésre hivatkozással elkövetett csalásokról, és az időseket leginkább veszélyeztető bűncselekményekről hallhattak előadást.

Ezt követően a helyi óvodában folytatódtak a prevenciós programok, melybe a Zirci Rendőrőrs körzeti megbízottja is bekapcsolódott. Az interaktív foglalkozás során kiderült, hogy a legkisebbek is hallottak már a lakásbetörésekről, és voltak néhányan olyanok is, akik a kiállítási tablóra felszerelt mozgásérzékelőt is felismerték.

A helyi általános iskola alsó tagozatos osztályaiban 13 órától a kerékpáré volt a főszerep. Ennek a korosztálynak már elsősorban annak vagyonvédelme, a biztonságos lakatolás, illetőleg a BikeSafe program keretében történő regisztráció témakörében beszélt az előadó.

A tanulók gyakorlatias információkat kaptak a biciklivel szemben támasztott műszaki követelményekről, a közterületen hátrahagyott jármű szakszerű lezárásának módjáról, a vázszám jelentőségéről. A BikeSafe regisztrációs program segítségével a diákok megismerhették a nyilvántartásba vétel menetét, az ehhez szükséges adatok körét.