Nincs megjeleníthető tartalom

Továbblépésével Ön tudomásul veszi az Adatvédelmi szabályzatot! Az oldal sütiket használ a működés elősegítése érdekében!

BakonyiHírek.hu

Fának ütközött az ittas sofőr

Hatósági hír

A veszprémi rendőrök büntetőeljárást indítottak a 32 éves sofőrrel szemben.

Az eljárás adatai szerint egy veszprémi férfi 2018. május 8-án éjjel személygépkocsival közlekedett Veszprém belterületén, a Haszkovó úton. Haladása során egy balra ívelő útkanyarulatban a jármű sebességét nem megfelelően választotta meg, mely következtében a kiemelt szegélyen keresztül az útpadkára hajtott, és egy útszéli fának ütközve állt meg. A balesetben a járművezető súlyos sérülést szenvedett. A veszprémi lakossal szemben alkalmazott alkoholszondás vizsgálat pozitív értékkel zárult, így az orvosi ellátás céljából kórházba szállított férfitól vérmintát is biztosítottak.

A sofőrrel szemben járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárás indult.

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a járművezetők figyelmét a közúti közlekedési szabályok betartására, amely szerint járművet az vezethet, aki vezetési képességre hátrányosan ható szer befolyása alatt nem áll, és szervezetében nincs szeszes ital fogyasztásából származó alkohol. A szeszes ital és a bódító szer már kis mennyiségben is olyan élettani hatásokat vált ki, melyek nem teszik lehetővé a biztonságos járművezetést. Fogyasztásuk hatására növekszik az észlelési idő, tompulnak a reflexek, a baleseti kockázat ezáltal kimagasló. Aki ittasan vagy kábítószer hatása alatt járművet vezet, elfogadhatatlan kockázatot vállal, és nemcsak önmagát veszélyezteti, hanem esetleges utasait valamint a közlekedés más résztvevőit is. Magyarországon zéró tolerancia van érvényben az ittas gépjárművezetőkkel szemben.

Ne feledjék, mindenkit hazavárnak!