Nincs megjeleníthető tartalom

Továbblépésével Ön tudomásul veszi az Adatvédelmi szabályzatot! Az oldal sütiket használ a működés elősegítése érdekében!

BakonyiHírek.hu

Világnapok februárban

Hatósági hír

Február második hetében a Veszprémi Rendőrkapitányság beosztottai számos veszprémi és zirci oktatási intézménybe jutottak el és tartottak osztályfőnöki órákat

Február második hetében a Veszprémi Rendőrkapitányság beosztottai számos veszprémi és zirci oktatási intézménybe jutottak el és tartottak osztályfőnöki órákat az internet biztonságos használatával összefüggésben. Az előadások során a diákok is adtak visszajelzéseket a rendőröknek, beszámoltak ezen a területen szerzett saját tapasztalataikról. Többen elmondták, hogy ők maguk is áldozattá váltak korábban, és a sérelmükre elkövetett bűncselekmények kapcsán nyomozás is indult. A legjellemzőbb az a szituáció volt, amikor az interneten keresztül vásároltak a fiatalok és csalókkal kerültek „üzleti kapcsolatba”. Az ilyen vásárlás során – vesztükre – előre utalták a vételárat a hirdetésben megadott bankszámlaszámra, de a terméket nem kapták meg a hirdetőtől. Voltak, akik ugyan megkapták, azonban annak minősége olyan silánynak bizonyult, hogy rövid időn belül használhatatlanná vált.

A sértettek szinte mindegyike okult a történtekből, életkorukhoz képest nagyon felkészültekké váltak az internetes vásárlás buktatói tekintetében, és ma már pontosan tudják, mik azok a garanciák, amelyek a vevő biztonságát szolgálják. Első kézből megosztott élményeikből az osztálytársak is profitálhattak. Ezek a hozzászólások emelték a téma feldolgozásának színvonalát és bebizonyították, hogy a középiskolások bizonyos – őket érdeklő – területeken már egyenrangú partnerei a felnőtteknek, értékes ismeretek birtokosai, amelyekből akár családjuk is bátran meríthet. Az is kiderült, hogy nem csak a saját kárukon tudnak tanulni, hiszen voltak olyanok is közöttük, akik az áldozattá válást „megspórolva” váltak „szakértőjévé” a témának.

A Veszprémi Rendőrkapitányság és a Zirci Rendőrőrs munkatársai 2018. február 22-én prevenciós napot szerveztek a „Bakony fővárosában” a bűncselekmények áldozatainak napja alkalmából. A Városháza nagytermébe a nyugdíjasokat, egy helyi üzletbe meghirdetett kerékpár-regisztrációra a bicikli tulajdonosokat várták.

A kép illusztráció!