Nincs megjeleníthető tartalom

Továbblépésével Ön tudomásul veszi az Adatvédelmi szabályzatot! Az oldal sütiket használ a működés elősegítése érdekében!

BakonyiHírek.hu

Lerakták az új, négy csoportszobás óvoda alapkövét Nemesvámoson

Populáris hír

Cím

Szeretnék, ha augusztusra gyors, szorított tempóban elkészülne az új óvoda, és szeptembertől már a 21. századnak megfelelő körülmények közé járhatnának a gyerekek.

A településen jelenleg három csoportszobás óvoda működik, amely az engedélyek alapján 75 gyermeket láthat el. Az intézmény hosszú évek óta 120 százalékon üzemel, és évente 20–30 gyermek születik a községben. A jelenlegi épület évről évre szűkösebb lesz, ezért az önkormányzat 2016-ban a Területi Operatív Program adta lehetőséggel élve pályázatot adott be az új óvoda megépítésére, amelyen bruttó 460,4 millió forint támogatást nyert. A hétfői ünnepélyes alapkőletételen Ovádi Péter köszöntőjében elmondta, hogy a jövőbe fektetett energia mindig megtérül.

– Az én olvasatomban egy óvodafejlesztés az több, mint egy egyszerű kivitelezés, hiszen üzenet értéke van. Például az, hogy a település töretlenül fejlődik. Az, hogy az itt élők jól érzik magukat és itt képzelik el a jövőjüket is. Az pedig, hogy az óvoda csoportszáma is bővül, azt jelenti, hogy van utánpótlás és a gyerekek száma is növekszik – fogalmazott a Fidesz választókerületi elnöke. Kiemelte, hogy Nemesvámos önkormányzata jól gazdálkodik, hiszen a támogatás mellé 70 millió forintos önrészt biztosít.

Polgárdy Imre a megyei közgyűlés elnöke elmondta, hogy 2018 a megvalósulások éve lesz, mert a TOP-os pályázatok nagyrészt ebben az esztendőben valósulnak meg. Arról is tájékoztatta a jelenlévőket, hogy ebben a pályázati kiírásban a Veszprém Megyei Önkormányzat 25 pályázatot támogatott eddig, nagyjából 3 milliárd forint értékben, amelyből a második legnagyobb összegű a nemesvámosi.

A cikk tovább folytatódik a veol.hu oldalán >>

Szerző: Molnár Sándor

A bélyegkép illusztráció!