Nincs megjeleníthető tartalom

Továbblépésével Ön tudomásul veszi az Adatvédelmi szabályzatot! Az oldal sütiket használ a működés elősegítése érdekében!

BakonyiHírek.hu

Temetői csúcsforgalom

Hatósági hír

Ilyenkor nem csak a temetők, hanem az országutak forgalma is tetőzik. Mindez a fokozatosan romló időjárási viszonyokkal együtt növeli a balesetveszélyt.

Az év az utolsó negyedébe lépett. Gyors egymásutánban követik egymást ilyenkor az ünnepek és a megemlékezések. Ezek sorába illeszkedik a mindenszentek és a halottak napja is. A családok elhunyt hozzátartozói általában több temetőben fekszenek és ezek között a távolságok is nagyok lehetnek, így végiglátogatásuk, akár több napot is igénybe vehet. Nem csak a temetők, hanem az országutak forgalma is tetőzik ilyenkor. Mindez a fokozatosan romló időjárási viszonyokkal együtt növeli a balesetveszélyt.

A hosszabb utazások, a temetők bejáratánál, parkolóiban kialakuló torlódások próbára tehetik a vezetők türelmét, figyelmét, ezért a temetőlátogatásokat célszerű a várható nehézségek figyelembevételével tervezni.

A közlekedés biztonsága mellett fontos, hogy a kegyelet lerovása során a személyes tárgyak, értékek se maradjanak felügyelet nélkül, őrizetlenül. Bár a Veszprémi Rendőrkapitányság illetékességi területén a legutóbbi években mindenszentek, halottak napja időszakában nem jeleztek temetői táskalopást, illetőleg gépkocsi-feltörtést, ez azonban nem zárja ki annak lehetőségét, hogy az alkalom tolvajt szüljön. A rendőrség, a polgárőrség és a közterület-felügyelet munkatársai nagy erőkkel biztosítják a sírkertek és közvetlen környékük rendjét, azonban a temetőlátogatók tudatossága, odafigyelése is szükséges ahhoz, hogy ezek a napok minden településen békében és biztonságban teljenek majd el.