Nincs megjeleníthető tartalom

Továbblépésével Ön tudomásul veszi az Adatvédelmi szabályzatot! Az oldal sütiket használ a működés elősegítése érdekében!

BakonyiHírek.hu

Új tematika a prevenciós repertoárban

Hatósági hír

Veszprémi Rendőrkapitányság az idős korosztály számára tartott prevenciós tájékoztató előadásait új tematikával bővíti ki.

A hivatkozott eset tapasztalatai alapján a Veszprémi Rendőrkapitányság a „Biztonságban a Bakonyban” elnevezésű programja keretében az idős korosztály számára tartott prevenciós tájékoztató előadásait új tematikával bővíti ki, ami a természetjárás (gombászás) során felmerülő veszélyhelyzetek meg-előzését szolgálja. A foglalkozás megtartása az orsosk@veszprem.police.hu e-mail címen igényelhető vagy hagyományos formában, valamely intézmény helyiségében, vagy terepgyakorlatként, kint az erdőben, de akár a kettő kombinációjaként is. Ennek során a résztvevők megismerhetik, hogyan kell felkészülni a tartós szabadban való tartózkodásra, hogyan kell megtervezni a választott tevékenységet, ahhoz milyen felszerelést célszerű összeállítani, hogyan szolgálja mindezt a modern technika, illetőleg kint a terepen, hogyan hasznosul mindez. Amennyiben mégis megtörténik a baj, milyen módon kérhet az érintett segítséget, hogyan mozdíthatja elő a felkutatására induló személyek munkájának eredményességét.

Figyelemmel a jelenleg tartó gombaszezonra a foglalkozásokat elsősorban a gombászó nyugdíjasoknak ajánljuk, azonban hosszabb távon bármely korosztálynak és az év bármelyik szakában, beleértve az általános iskolásokat is. Utóbbiak esetében elsősorban az erdei táborok, iskolai kirándulások, illetőleg az őszi, tavaszi és nyári szünet lehet alkalmas ezek megszervezésére.

A kép illusztráció!