Nincs megjeleníthető tartalom

Továbblépésével Ön tudomásul veszi az Adatvédelmi szabályzatot! Az oldal sütiket használ a működés elősegítése érdekében!

BakonyiHírek.hu

A Vokálpatrióta Cseszneken járt!

Populáris hír

Cím

Ebben a cikkben a főszereplő Demeter Gyuri aki mondhatni, régi motorosnak számít a szakmában, eddigi életem során még nem találkoztam vele, de nyugodt szívvel mondhatom, hogy nem csalódtam. Sőt!

Az egész olyan volt, mintha egy családi összejövetelre érkeztünk volna, a cseszneki vár aljába vájt hűvös pincébe. Mondtam is a vendégszerető tulajnak, hogy milyen szerencsés ezzel a hellyel. Mondjuk, a magas sarkút itt felejtsétek el csajok!

Voltunk már többször, de mégis mindig más miliő fogad. Fantasztikus a vendégszeretet és az étel amit a Lovagvár étterem készít. A szállás ugyanott található, légkondícionált, takaros szobákkal. Azt majdnem elfelejtettem, hogy kutyabarát a hely! A lélekemelő klíma és a pazar kilátás onnan fentről mindent megér.

Visszakanyarodva a sztárvendéghez, Gyuri hihetetlenül közvetlen, szerény ember. Arról nem is beszélve amikor abban az akusztikus helyiségben kieresztette hangját, hát nem a hűvöstől lett mindenki lúdbőrös ( hozzáteszem a múlt héten még a torokgyulladás gyötörte, ennek ellenére vállalta a koncertet, a saját estet.) Annak aki nem ismerné Gyurit, elmondom sok-sok albumon vokalistaként, több lemezen szövegíróként működött közre. A nyolcvanas években alakította meg Keresztes Ildikóval a Rózsaszín Bombázók zenekart, aztán a kilencvenes évek elején alakult meg Vértes Attilával az XL Sisters, aminek felejthetetlen elhíresült albuma a ”Nagy test, nagy élvezet”. Aztán a Demjén zenekar vokalistájaként, Rózsi oldalán van jelen a mai napig, immár 26 éve. Mellette Bulldózer néven folytatta a muzsikálást, és erre az időszakra esett a színházi karrierje is. Napjainkban a Színház és Művészetpártoló Egyesület elnöke és a Musicalitas művészetcsoport vezetője. Ebben a kulturális közegben próbálnak helytállni feleségével Zsuzsival, néha a mostoha körülmények ellenére is. Munkássága dicséretes, az ember maradni minden körülményben pedig abszolút rá illik.

Szóval, remek este volt vele és miközben néztem Őt előadás közben, jó volt látni a szemem sarkából a társat, a tündéri feleséget, aki most is mint mindig elkísérte. A harmónia és az összhang azokra is ráterítette a fátylát, akik jelen voltak.

Kellemes emberekkel eltöltött estében volt részünk, köszönjük mindenkinek!  

A rendezvénysorozat további programjait ITT megtekintheted!

Mi már tudjuk, Cseszneken a szerda nem hétköznap többé!

Szerző: Kovács Andrea

A hangulatjelentő kisfilmmel, melyben Demeter Gyuri interjút is adott nekünk, hamarosan jövünk!