Nincs megjeleníthető tartalom

Továbblépésével Ön tudomásul veszi az Adatvédelmi szabályzatot! Az oldal sütiket használ a működés elősegítése érdekében!

BakonyiHírek.hu

Ülésezett a Zirci Járási Közbiztonsági Egyeztető Fórum

Hatósági hír

Cím

A Veszprémi Erdőgazdaság Zrt. adott otthont a rendezvénynek.

 

A Zirci Járási Közbiztonsági Egyeztető Fórum idei első ülését tartotta 2017. május 3-án a Veszprémi Erdőgazdaság Zrt. alsóperei konferenciatermében, ahol dr. Ipsits Csaba rendőr ezredes, kapitányságvezető köszöntötte a jelenlévőket, aki rövid tájékoztatót tartott a kapitányság illetékességi területének bűnügyi helyzetéről és a folyamatosan javuló eredményekről.

 

Orsós Károly rendőr őrnagy, a Veszprémi Rendőrkapitányság hivatalának munkatársa ismertette a kapitányság „Biztonságban a Bakonyban” elnevezésű idegenforgalmi bűnmegelőzési programját, mely egész évben kiemelt figyelmet fordít a Bakonyba érkező és a szabadidős tevékenységeket végző turisták biztonságára.

 

Hebling Ernő címzetes rendőr alezredes, a Veszprémi Rendőrkapitányság bűnügyi alosztályvezetője és Zanati Gyula címzetes rendőr őrnagy, kiemelt főnyomozó részletes beszámolót tartottak egy orvvadászat miatt folyamatban lévő büntetőeljárás eddigi eredményeiről, a nyomozás során szerzett tapasztalatokról.

 

Ezt követően dr. Ipsits Csaba r. ezredes és Ottó Péter Zirc város polgármestere aláírták a 16 darab telepített kamerából álló térfigyelő kamerarendszer működtetésére vonatkozó együttműködési megállapodást a város közbiztonságának javítása érdekében.

 

A rendezvény zárásaként Pogány Péter rendőr ezredes, bűnügyi rendőrfőkapitány-helyettes pozitívan értékelte a szervezetek közötti együttműködést, kiemelte az ifjúságvédelmi és az idősügyi munkacsoportok tevékenységének fontosságát és röviden beszámolt arról az elmúlt hétvégén indult büntetőeljárásról, melynek keretében ereszcsatorna javítással házaló csalókat sikerült eljárás alá vonni, akiknek a gyors elfogását a helyi polgárőr jelzése tette lehetővé.