Nincs megjeleníthető tartalom

Továbblépésével Ön tudomásul veszi az Adatvédelmi szabályzatot! Az oldal sütiket használ a működés elősegítése érdekében!

BakonyiHírek.hu

Orvosi műszerként adták el az egészségmegőrző termékeket

Hatósági hír

A veszprémi rendőrök csalás miatt folytatnak nyomozást öt gyanúsított ellen, akik idős embereket tévesztettek meg.

A veszprémi rendőrök csalás miatt folytatnak nyomozást öt gyanúsított ellen, akik idős embereket tévesztettek meg.

A Veszprémi Rendőrkapitányság csalás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást - előzetes letartóztatása mellett - egy 25 éves budapesti lakos és négy szabadlábon védekező társa ellen.  

A nyomozás adatai szerint egy 25 éves férfi az általa vezetett cég nevében, 2017. év elején egy olyan irodát nyitott Veszprémben, ahol idős személyek egészségügyi felmérését végezték.

A cég munkatársai egy telefonos szolgáltatás igénybevételével kizárólag időseket kerestek fel, akiket ingyenes orvosi vizsgálatra, egészségfelmérésre hívtak.


A megjelenteket biztosították arról, hogy nem termékbemutatón fognak részt venni, vásárlási kötelezettségük a felmérést, orvosi vizsgálatot követően nem is lesz. Az irodában megjelenő idős embereket regisztrálták, majd egy magát szív és érrendszeri betegségekkel foglalkozó orvosnak kiadó 46 éves budapesti férfi egészségmegőrző eszközökkel „teljes állapotfelmérést” végzett.


Ezután közölte a megvizsgáltakkal, hogy olyan betegségük van, amin csak az általuk felkínált, orvosi műszerként bemutatott egészségmegőrző termékek használatával javíthatnak, melyek egyenként akár több százezer forintba is kerültek.

A veszprémi rendőrök a nyomozás során beazonosítottak egy 25, 26, 22 és egy 46 éves budapesti valamint egy 29 éves pápai férfit, akiket elfogtak és előállítottak a Veszprémi Rendőrkapitányságra, majd gyanúsítottként hallgattak ki.

A nyomozás eddigi adatai szerint a gyanúsítottak közel 20 sértettet tévesztettek meg, akiknek összesen mintegy 5 millió forint kárt okoztak azzal, hogy az általuk kínált termékeket, a forgalmi értéküket többszörösen meghaladó áron adták el. A gyanúsítottak ellen csalás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás a Veszprémi Rendőrkapitányságon.

Figyeljünk idősebb rokonainkra, szomszédainkra, óvjuk őket a csalóktól!

Bélyegképünk illusztráció!