Nincs megjeleníthető tartalom

Továbblépésével Ön tudomásul veszi az Adatvédelmi szabályzatot! Az oldal sütiket használ a működés elősegítése érdekében!

BakonyiHírek.hu

A megpróbáltatáson túl...

Populáris hír

A tűz okádva felemésztett mindent, majdnem mindent! A hitünket, reményünket NEM!

Képzeljünk el egy  festői környezetet, egy kedves fiatal párt aki híres a vendégszeretetéről, a Bakonyszentlászló-Vinyén az Öreg-Bakony egyik legszebb részén a Cuha völgyében található turistaházban. Aztán egy napon jön a döbbenet. Horváth Orsolyával beszélgetek az elmúlt hónapokról.



A HosszúHáz Turistaszálló 2016 december 10-én, egy sajnálatos baleset következtében 80%-ban leégett. Mi történt?

 

"Tíz év munkája, rengeteg csodás élmény és jövőbeni terv vált a tűz martalékává. Szerencse azonban, hogy senki sem sérült meg!"

Mi adhat ilyenkor erőt, hogy álmaitokat újra álmodni és teremteni tudjátok?

"Az erőt és azt a pokoli érzést enyhíteni akkor az tudta, hogy nem maradtunk magunkra. Az emberi összefogás jegyében élhettük át a „gyógyulást"."

Mit jelent ez pontosan?

"Akkor már javában működött az egyik közösségi portálon, turistaházunk közösségi oldala. Kiírtuk, megerősítettük, hogy sajnos igaz a hír.
Megrendítően jó érzés volt, a sok együtt érző és segíteni akaró ember megkeresése, megnyilvánulása felénk. Másnap megkezdtük a helyszínen a romeltakarítást, kialakult egy önkéntes csapat, akik fáradságot és időt nem kímélve szorgoskodtak velünk. Ahogy teltek a hetek, hónapok sok-sok problémával kellett szembesülnünk, de egyre többen csatlakoztak ehhez a csapathoz, és együtt a nagylelkű felajánlásokkal, a dolgos kezekkel óriásit haladtunk."


Orsi, bizakodva látta lelki szemei előtt a tetőt.

Hol tartotok most? 

"Hála mindenkinek, a falak bevakolva, és új tető fedi büszke kis házikónkat.
Április első két napjára már a körlet rendberakós, festés előkészítős, kerítés építős kalákát tervezzük."

Csapatunk figyelemmel kísérte ezt a három hónapot. A rendkívüli emberségi összefogás jelenléte mellett, Te és Endre a lelki sebeitekkel igazi oroszlánként küzdöttetek. Vidáman, bizakodóan tevékenykedtetek és teszitek ezt tovább. Példát mutatva az embereknek, hogy  ne adják fel álmaikat, és a felismert tanításokat értékeljék.

"Sok mindenre megtanított minket Endrével az elmúlt három hónap, de talán a legfontosabb tanítás a HÁLA volt! Ilyen mély, örömmel és megrendüléssel átélt HÁLA érzésben még nem volt részünk!  Az összefogás, miből ezek a nagyszerű emberek adnak tanítást a világnak, példaértékű!  Az épületünket elemésztő tűz ereje elveszik a sok segítség, jókívánság, kedvesség, tenni akarás mellett, ami az emberektől áramlik felénk! Az EMBER JÓ! Ezt a megerősítést tőlük kaptuk. Köszönjük az erőt, ami gondolatban, szóban, tettekben érkezett és érkezik mindenkitől! Nélkülük nehéz lett volna újrakezdenünk!"

Kovács Andrea