Nincs megjeleníthető tartalom

Továbblépésével Ön tudomásul veszi az Adatvédelmi szabályzatot! Az oldal sütiket használ a működés elősegítése érdekében!

BakonyiHírek.hu

Vagyonvédelmi felhívás

Közszolgálati hír

Vagyonvédelmi felhívás!!

A karácsonyi vásárlások, az adventi készülődések idején fokozott óvatosságra és körültekintésre hívják fel a várpalotai rendőrök a vásárlók figyelmét. A bevásárlóközpontok, piac és üzletek környékén tájékoztatókat adnak át a rendőrök és tanácsokat, ajánlásokat fogalmaznak meg az áldozattá válás megelőzése, valamint a vagyonvédelem érdekében.

Rendszeresen előfordul, hogy a botlok, piacterek nagy forgalmát használják ki a tolvajok és megkárosítják a vásárlókat. Az esetek túlnyomó részében végképp búcsút kell mondani értékeinknek, kedvenc és nélkülözhetetlen használati tárgyainknak. A kellemetlen helyzetek és a felesleges bosszúságok némi odafigyeléssel elkerülhetőek. A rendőrök elővigyázatosságra intik a lakosságot és a tanácsaik megfogadását ajánlják.

  •  A karácsonyi vásárlások alkalmával gépjárműveik utasterében ne hagyjanak értéket, még kabátot sem! A navigációs rendszer és mobiltelefon tartóját is távolítsa el a szélvédőről, ne utaljon arra, hogy ilyen készülék fellelhető a gépjárműben. Győződjön meg arról, hogy az autót bezárta-e!
  •  A házaló árusokat ne engedje be lakásába.
  • Az ajándékot lehetőleg üzletben vásárolja meg!
  •  A vásárlások alkalmával értékeire, telefonjára, kézitáskájára fokozott figyelmet fordítson, ne helyezze azokat jól látható helyre, és semmiképp ne hagyja őrizetlenül, még rövid időre sem!
  • A bankkártyájának PIN kódját ne tárolja a kártya mellett, illetve a pénztárcájában!
  • A vásárlást követően, a csomagok autóba történő pakolása közben is legyen elővigyázatos!

Kérjük, hogy fokozott figyelmet fordítsanak az adományozási kéréssel Önhöz fordulókkal szemben. A jóhiszemű, másokon segíteni szándékozó embereket kihasználva előfordul, hogy az elkövetők szervezetekre hivatkozva adományként különböző pénzösszeget kérnek, vagy csalnak ki. Amennyiben az ünnepek alkalmával anyagi segítséget kíván nyújtani, azt hivatalos szervezetek számlájára történő befizetéssel tegye meg.

Képünk illusztráció