Nincs megjeleníthető tartalom

Továbblépésével Ön tudomásul veszi az Adatvédelmi szabályzatot! Az oldal sütiket használ a működés elősegítése érdekében!

BakonyiHírek.hu

SZÜLŐKKEL KÖZÖS DROGPREVENCIÓS program

Populáris hír

A szeptemberi iskolakezdésre figyelemmel bemutatjuk, hogy Veszprém megyében, a 2017/18- as tanévben a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság milyen főbb bűnmegelőzési és közlekedésbiztonsági iskolai programmal fokozza az iskolás korosztály biztonságát, amelyek keretében hasznos prevenciós tanácsok mellett gyakorlati útmutatókat is kapnak a diákok.

A Nemzeti Bűnmegelőzési Stratégiáról (2013-2023) szóló 1744/2013. (X. 17.) Korm. határozat kimondja: „A családok, főképpen a szülők feladata a nevelés, a védelmi és önvédelmi funkciók kialakítása, a szociális kompetenciák fejlesztése, a probléma- és konfliktusmegoldó képességek kialakítása. Ugyanakkor problémát jelent, hogy sok esetben maguk a szülők sincsenek tisztában az egyes bűncselekmények társadalmi veszélyességével, a gyermekeikre leselkedő veszélyekkel.”

Annak érdekében, hogy széles körben megismerhetővé tegyük és tudatosítsuk, a Rendőrség a szülőkre és a családokra kiemelt partnerként tekint a kábítószer-bűnözés megelőzésében, az Országos Rendőrfőkapitányság, a fővárosi és a megyei rendőr-főkapitányságok, valamint a budapesti kerületi és a városi rendőrkapitányságok 2014 szeptemberében új drog-prevenciós programot indítottak a kiskorúak kábítószer-fogyasztásának csökkentése érdekében. A program célja, hogy minden 12-18 éves gyermeket nevelő szülő lehetőséget kapjon arra, hogy évente legalább egy alkalommal közvetlen, személyes és interaktív tájékoztatásban részesüljön a kábítószer-fogyasztás büntető igazságszolgáltatást érintő kockázataival.

Forrás: Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya által szerkesztett, 2017. szeptember havi bűnmegelőzési hírlevele.

A kép illusztráció!