Nincs megjeleníthető tartalom

Továbblépésével Ön tudomásul veszi az Adatvédelmi szabályzatot! Az oldal sütiket használ a működés elősegítése érdekében!

BakonyiHírek.hu

Nem csak minket viselt meg a hosszúra nyúlt tél

Hatósági hír

Bár a fagyos nappalok már megszűntek, az előrejelzések szerint csapadékra továbbra is számítanunk kell. Figyelemmel arra, hogy a talaj az elmúlt hónapokban telítődött vízzel, így esőzések idején, valamint azt követően a földutak betorkollásánál sárfelhordással, valamint sáros vízátfolyásokkal is számolni lehet....

Bár a fagyos nappalok már megszűntek, az előrejelzések szerint csapadékra továbbra is számítanunk kell. Figyelemmel arra, hogy a talaj az elmúlt hónapokban telítődött vízzel, így esőzések idején, valamint azt követően a földutak betorkollásánál sárfelhordással, valamint sáros vízátfolyásokkal is számolni lehet. A szélvédőre is szennyezettebb víz fröcsöghet fel, ezért fontos, hogy az ablakmosótartály fel legyen töltve folyadékkal. Jó, ha van tartalék is belőle a csomagtartóban. Az ablaktörlőlapátokat megviselhette a hideg, a hó és a jég, ezért azok cseréje is időszerűvé válhat, amennyiben már csíkosan vagy fátyolosan törölnek. Aki ezeket elmulasztja megtenni, lényegesen kevesebbet fog látni a szélvédőn át, mint amennyi a biztonságos közlekedéshez elengedhetetlen lenne.

A mögöttünk lévő tél nyomot hagyott a közutak burkolatán is. Számos kátyú és egyéb úthiba nehezíti a közlekedők helyzetét. E hónap során történt személyi sérüléses közlekedési balesetek egyikének előzménye egy autóvezető úthiba miatti lassítása volt, ami meglepte a mögötte haladó sofőrt, aki hiába fékezett, az ütközést már nem tudta elkerülni.

A sebesség helyes megválasztása, a megfelelő követési távolság tartása általános követelmény a járművezetővel szemben, azonban a kátyúk jelenléte ehhez képest is visszafogottabb tempót és megnövelt követési távolságot tehet szükségessé a balesetek elkerülése érdekében. Nem csak a ráfutásos ütközés veszélyével lehet számolni, hanem azzal is, hogy járműoszlopban közlekedve az elöl haladók átmenetileg eltakarhatják az úthibákat a mögöttük érkezők szeme elől, akiket adott esetben készületlenül érhet azok hirtelen felbukkanása. Nem csak a balesetek, hanem a gumi és a futómű károsodása is megelőzhető kellő körültekintéssel.