Nincs megjeleníthető tartalom

Továbblépésével Ön tudomásul veszi az Adatvédelmi szabályzatot! Az oldal sütiket használ a működés elősegítése érdekében!

BakonyiHírek.hu

Házhoz megyünk Zircen

Hatósági hír

Veszprém megyében továbbra is folytatódik a rendőrségi bűnmegelőzési program.

Az Országos Rendőr-főkapitányság által 2015. évben meghirdetett „Házhoz megyünk!” - a rendőrség megelőző vagyonvédelmi - programja 2018 márciusától az év végéig folytatódik Veszprém megyében is.

A Veszprémi Rendőrkapitányság munkatársai 2018. május 25-én Zircen várják az érdeklődőket, ahol különböző vagyonvédelmi kiadványokat és tanácsokat adnak a megjelenteknek. Délelőtt 9 órától a helyi idősek klubjában, a Bajcsy-Zsilinszky utca 9. szám alatt tart előadást a bűnmegelőzési előadó, ahol az érdeklődők megtekinthetik a kapitányság vagyonvédelmi centrumának mobil kiállítási anyagát is.

Ezt követően 10 óra 15 perctől a helyi óvodában folytatódnak a prevenciós programok, melybe a Zirci Rendőrőrs beosztottjai is bekapcsolódnak. Az óvodások a biztonságos kerékpározásról kapnak információkat, illetőleg gyakorolhatják azt az intézmény melletti gyalog- és kerékpárúton.

A helyi általános iskola alsó tagozatos osztályaiban 13 órától szintén a kerékpáré a főszerep, de ennek a korosztálynak már elsősorban annak vagyonvédelme, a biztonságos lakatolás, illetőleg a BikeSafe program keretében történő regisztráció lesz a téma, melynek keretében a szervezők nyilvántartásba is veszik a biciklivel érkezők járműveit.

Az iskolában 14 órától mountain bike versenyt rendez az egyik helyi kerékpár-kereskedő. A verseny időtartama alatt egészen 17 óráig folyamatos lesz a kétkerekűek regisztrációja, amit nem csak a tanulók és szüleik, hanem valamennyi zirci kerékpár-tulajdonos számára biztosítanak a szervezők a program információs pontján (Köztársaság utca 3.).

A kép illusztráció!