Nincs megjeleníthető tartalom

Továbblépésével Ön tudomásul veszi az Adatvédelmi szabályzatot! Az oldal sütiket használ a működés elősegítése érdekében!

BakonyiHírek.hu

Prevenciós délután Gyulafirátóton

Hatósági hír

Cím

Az idős korosztály tagjai álltak a program fókuszában

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság kiemelt figyelmet fordít a bűnmegelőzésre, az állampolgárok szubjektív biztonságérzetének erősítésére, az áldozatvédelemre, a lakosság, és a megyébe látogató hazai és külföldi turisták biztonságára.  Ennek érdekében komplex bűnmegelőzési projektet indított „FÓKUSZBAN A BIZTONSÁG” címmel, amelyet a Belügyminisztérium és a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács támogatásával valósít meg 2018. január 1. és 2019. május 31. között. 

E projekt keretében a Veszprémi Rendőrkapitányság megelőzési előadója és a helyi polgárőr egyesület tagjai 2018. április 18-án 14.00 órától a Gyulafirátóti Művelődési Házban várták a helyi lakosokat, hogy kerékpárjaikat a BikeSafe program keretében beregisztrálják az erre létrehozott országos adatbázisba, annak érdekében, hogy egy esetleges lopást követően gyorsabban és hatékonyabban lehessen a kétkerekűt felkutatni, tulajdonosának visszaszolgáltatni.

Ezt követően 16.00 órától a megelőzési előadó a Rozmaring Nyugdíjasklub tagjainak interaktív előadás keretében ismertette az idős korosztály sérelmére egészségügyi állapotfelmérésre hivatkozva elkövetett csalások jellemzőit, az elmúlt évben felderített lakásbetörés sorozatok tanulságait, melyeket utazó bűnözők követtek el, a napjainkban legjellemzőbb bűncselekményeket és azok megelőzésének lehetőségeit, végül beszámolt a Veszprémi Rendőrkapitányság „Biztonságban a Bakonyban” elnevezésű bűnmegelőzési programjáról. A prevenciós tájékoztatót helyszíni szemlék fotóiból összeállított vetítés, valamint a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács HázŐrző elnevezésű okostelefonra készült applikációját népszerűsítő kisfilm bemutatása színesítette. Ez utóbbi az otthonok védelmi szintjének felmérését segíti.

Az előadást követően a résztvevők a Veszprémi Rendőrkapitányság vagyonvédelmi centrumának kiállítási anyagát tekinthették meg, mely a mechanikai és elektronikai védelem eszköztárából nyújt ízelítőt, segítve a vagyonvédelmi beruházások megtételéhez szükséges döntések megalapozását.