Nincs megjeleníthető tartalom

Továbblépésével Ön tudomásul veszi az Adatvédelmi szabályzatot! Az oldal sütiket használ a működés elősegítése érdekében!

BakonyiHírek.hu

Fújjunk a biztonságért

Hatósági hír

A veszprémi rendőrök kiemelt figyelmet fordítanak a gyalogosok védelmére.

A Veszprémi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya baleset-megelőzési programot szervezett 2018. január 17-én a helyi Csillag utcai óvodánál. Az akció keretében a gyalogosan közlekedők cipőjét a rendőrök fényvisszaverő spray-vel fújták le. Ezzel a módszerrel is fokozni akarják a balesetek megelőzését, mivel a spray hatására az úttesten átkelők az éjszakai látási viszonyok között is jól láthatóvá válnak. Az akciót a tavasz beköszöntéig folytatják a hosszú esti órák miatt. Az programban résztvevők láthatóságot elősegítő ajándéktárgyakat kaptak.

A veszprémi rendőrök kiemelt figyelmet fordítanak arra, hogy a gyalogos átkelőhelyek biztonságosak-e: ellenőrzik a felfestést, az átkelőhelyek megvilágítottságát. Ezen kívül vizsgálják azok szükségességét is. Az idei év első feladataként a Veszprémi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya egy kijelölt gyalogos átkelőhely megvalósítását kezdeményezte a Csillag utcai óvoda elé.