Nincs megjeleníthető tartalom

Továbblépésével Ön tudomásul veszi az Adatvédelmi szabályzatot! Az oldal sütiket használ a működés elősegítése érdekében!

BakonyiHírek.hu

Évértékelés Veszprémben

Hatósági hír

Folytatódik a Nagyvárosi Bűnmegelőzési Program.

Veszprém Megyei Jogú Város Nagyvárosi Bűnmegelőzési Cselekvési Programja 2017. évi végrehajtásáról, valamint a 2018. évi munkatervben meghatározottakról tartottak értekezletet 2018. február 15-én, a Veszprémi Rendőrkapitányságon.

Dr. Ipsits Csaba rendőr ezredes, kapitányságvezető köszöntötte a megjelenteket, kiemelte annak jelentőségét, hogy a város 2016-ban csatlakozott a programhoz. Kapitányság vezető Úr elmondta, az elmúlt év során is nagy hangsúlyt fektetettek a polgárőr egyesületekkel való hatékony együttműködésre. Folytatták a „JÁRásŐR” szolgálatot, amely olyan lakossági kapcsolattartáson alapuló szolgáltatás, melynek célja kifejezetten az állampolgárok biztonságérzetének növelése, áldozatvédelmi, bűnmegelőzési tanácsok, kiadványok közvetítése.

Ezt követően Miklósi György rendőr százados körzeti megbízotti alosztályvezető mutatta be az együttműködő szervezetek által 2017-ben közösen elvégzett munkát, felidézte a programhoz kapcsolódó fontosabb eseményeket, majd Orsós Károly rendőr őrnagy, megelőzési előadó ismertette a 2018. évi munkatervben foglalt feladatokat.

A program végrehajtásának polgárőr szemszögű értékelését Kórosi Tibor, a Dózsa Polgárőr Egyesület elnöke osztotta meg az értekezlet résztvevőivel, majd Farkas László a Gyulafirátóti Polgárőr Egyesület elnöke tett kiegészítéseket az addig elhangzottakhoz. Nagy Károly polgárőr, az idős kortárssegítő és az ifjúpolgárőr programokról adott rövid tájékoztatást.

A rendezvény az elismerések átadásával folytatódott, majd Dézsi János a Veszprém Megyei Polgárőrségek Szövetségének elnöke az országos szintű hírekről számolt be, végül Borbély Zoltán rendőr alezredes, a szövetség szakmai alelnöke tett összegzést, illetőleg mondott zárszót az értekezleten.