Nincs megjeleníthető tartalom

Továbblépésével Ön tudomásul veszi az Adatvédelmi szabályzatot! Az oldal sütiket használ a működés elősegítése érdekében!

BakonyiHírek.hu

Együnk görögdinnyét, nézd meg miért jó!

Populáris hír

Amellett, hogy tökéletes hűsítő csemege a meleg napokon, számos egészségügyi szempontból is igen jótékony hatást tudhat a magáénak.

Immunerősítő, rákellenes, vitamindús csemege.

Bár a legtöbben elsősorban íze miatt kedvelik, érdemes tudni, hogy a dinnye az egyik vitaminokban és ásványi anyagokban leggazdagabb gyümölcs, annak ellenére is, hogy több mint 90%-át víz alkotja.

Számottevő mértékben található benne A-, C- és B-vitamin, emellett káliumot, vasat, magnéziumot, cinket és szelént is tartalmaz, nem utolsósorban pedig jelentős antioxidáns-forrás, a gyümölcsök közül ugyanis az egyik legnagyobb mennyiségben tudhatja a magáénak a piros színért is felelős likopint, amely köztudottan segít megelőzni a gyulladások, a szívbetegségek, valamint a rákos megbetegedések kialakulását.

A dinnye igen jó hatással van az emésztésre, így érdemes egynapos dinnyediétát tartani, amennyiben úgy érzed, az utóbbi időben túl nehéz ételeket fogyasztottál, esetleg puffadás és rossz közérzet gyötör.

A gyümölcs átmossa és tehermentesíti majd az emésztőrendszeredet, elősegíti a veseműködést, és vízhajtó hatása is van, így támogatva a szervezet salaktalanítását, méregtelenítését. A belek mellett a vért is tisztítja, nem véletlen, hogy úgy tartják, betegségek után is ideális lehet nagyobb mennyiségben dinnyét fogyasztani - utóbbi esetben azonban a megfelelő tápanyagpótlás érdekében nem elegendő a dinnye önmagában.

Előbbieken túl a dinnye, különösen hidegen, tökéletes táplálék, amennyiben émelyegsz, és hányingerrel küzdesz, emellett érdemes belőle többet fogyasztani akkor is, ha fájnak az ízületeid.

Előszeretettel ajánlják  a „gyümölcs” ( sokan gyümölcsnek tartják, de termesztéstechnikailag zöldségnek számít.) fogyasztását fogyókúrázóknak, elsősorban igen magas víz- és rost-, valamint alacsony kalóriatartalma miatt.

Az illata megbolondítja az ízlelőbimbókat!

Nos! Dinnye evésre fel, de mosdó legyen a közelben!

Forrás: femina.hu

 

Természettel, vidéki emberekkel kapcsolatos témák, kisfilmek, hírek, a BakonyiHírek anyacégének az Útirány.hu weboldalán, facebookos közösségében valamint youtube csatornáján találhatóak.

Mi is az az Útirány.hu?

Az Útirány.hu egy alulról jövő kezdeményezés, a vidéki turizmus jegyében. Weboldalunk bővülő információkkal, és minőségi videó tartalommal rendelkezik.

Mi, az Útirány.hu csapata célul tűztük ki 2014 óta, a falusi turizmus fellendítését Magyarországon, hogy minél többen ismerhessék meg a tájaink szépségét és sokszínűségét! Ezáltal, feltérképezzük és bemutatjuk az országban található, olyan látványosságokat is amelyek egyébként nem kapnak olyan nagy publicitást ill kevésbé ismertek. Cégünk arculatát követve, feltett szándékunk minden felvitt látványosságot, szálláshelyet, eseményt kisfilmben bemutatni. Ezt lehet szponzorálni, támogató cégeink logója az adatlapon kiemelt helyen szerepel. Fontosak számunkra az ott élő emberek is, mert az emberi érték is érték. Így lett az egyik mottónk: Útirány a vidéki értékek otthona. 

Webes életünk, megjelenésünk, önkormányzatok hivatalos weboldalának elkészítése, kezelése napirendszerűen szolgáltatással egészült ki a 2017-es esztendőben.

Már meglévő partnereink: Bakonybél, Sóly, Porva, Pénzesgyőr, Öskü, Bakonyszentlászló, Bakonygyirót, Fenyőfő, Szent László Turisztikai Egyesület, Bakonynána, Zichyújfalu

Tartsanak velünk! 

Útirány.hu kattintson a megtekintéshez

Facebook kattintson a megtekintéshez

YouTube kattintson a megtekintéshez

Ízelítőül: