Nincs megjeleníthető tartalom

Továbblépésével Ön tudomásul veszi az Adatvédelmi szabályzatot! Az oldal sütiket használ a működés elősegítése érdekében!

BakonyiHírek.hu

FRISSÍTVE!!! Országos Szakmai minősítés

Kulturális hír

A Gerence Hagyományőrző Néptáncegyüttes elnyerte a KIVÁLÓAN MINŐSÜLT EGYÜTTES címet

FRISSÍTVE:

  • 2019.10.31.: Kisfilm a próbáról bekerült a galériába

  • 2019.10.28.: Vastag Ricsi beszámolója

Vastag Ricsi Facebook posztja:

"Ma fejeződött be Kapuváron a Muharay Elemér Népművészeti Szövetség szervezésében a hagyományőrző együttesek országos találkozója és minősítése.
A Veszprémi Gerence Hagyományőrző Néptáncegyüttes elnyerte a KIVÁLÓAN MINŐSÜLT EGYÜTTES címet!
Köszönjük a sok támogatást és segítséget mindenkinek! Köszönet kiváló zenekarunknak! Samu Zoltán Züzü , Bálint Könczei , Pandák Viktor, Hegedűs Gergely Dávid. Császár Dominik dudásnak, valamint az együttes összes tagjának a kiemelkedő teljesítményt. Büszke vagyok! "


Elözmények:

Hagyományőrző Együttesek Országos Minősítő Fesztiválján a Gerence Hagyományőrző Néptáncegyüttes

A próbán, melyet Veszprémben az Agórában tartott Vastag Ricsi és csapata, mi is kint voltunk és mint annyiszor, megtapasztaltuk azt a fajta összefogást, amit kevés helyen. Együtt lélegzett a színpad, egy cél lebegett mindenki előtt és ez nem a siker elsősorban, hanem az, hogy ott akkor jól érezzék magukat. És jól érezték! -De nem csak ők, hanem mi is, akik ott voltunk, szemlélődtünk, fotóztunk.

A minősítésen egyébként a következő városok vesznek részt: Kapuvár, Veresegyház, Kalocsa, Hévízgyörk, Pálfa, Isaszeg, Mórágy, Kozármisleny, Sopron, Nagyecsedi cigány együttesek, Veszprém, Gencsapáti, Szany néptáncegyüttesei.

A próbáról hoztunk pár képet, melyek kiválóan tükrözik a hangulatot.

Hamarosan jövünk egy werkfilmmel is, melyet szintén a próbán forgattunk.

Sárfi Lajos
Útirány.hu