Nincs megjeleníthető tartalom

Továbblépésével Ön tudomásul veszi az Adatvédelmi szabályzatot! Az oldal sütiket használ a működés elősegítése érdekében!

BakonyiHírek.hu

Tanévkezdési támogatás

Közszolgálati hír

Sóly Község Önkormányzata lehetőséget nyújt tanévkezdési támogatás igénybevételére.

Tisztelt Szülők!


Sóly Község Önkormányzata a 2019/2020-as tanévben is lehetőséget nyújt a szociális ellátásokról szóló rendeletében foglaltaknak megfelelően tanévkezdési támogatás igénybevételére.


„15.§ (1) Az önkormányzat tanévkezdési támogatást nyújt azoknak a településen életvitel szerűen élő, a tárgyév január 1. napján lakóhellyel rendelkező óvodába beíratott, általános iskolás és középiskolás, valamint felsőoktatási intézmény nappali tagozatán tanulmányokat folytató hallgatóknak, akiknek a családjában az egy főre eső jövedelem az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegének kétszeresét nem haladja meg.

(2)  A támogatás összegének kifizetése előtt az óvodába történő beíratás tényét igazolni kell. Az általános és középiskolás tanulóknak iskolalátogatási igazolást, a felsőoktatásban nappali tagozaton tanulóknak hallgatói jogviszony-igazolást kell becsatolniuk, továbbá nyilatkozatot kell benyújtani arról, hogy a családban az egy főre eső jövedelem az (1) bekezdésben meghatározott összeget nem haladja meg.”


A támogatás igényléséhez szükséges kérelem a sólyi művelődési házban, Csikósné Plézer Mariannál elérhető és ugyanitt 2019. szeptember 23-ig leadható.
 

Kaptur József
polgármester