Nincs megjeleníthető tartalom

Továbblépésével Ön tudomásul veszi az Adatvédelmi szabályzatot! Az oldal sütiket használ a működés elősegítése érdekében!

BakonyiHírek.hu

Bálint-napi hadtörténet

Kulturális hír

Kezdés: 2017. 02. 11.

Időpontok

Kezdés: 2017. 02. 11. 11:00

Cím

A hagyománnyá érett rendezvényt, Bálint-napon idén is megrendezik. A Bakonyi Poroszkálók csapata nem a megszokott show-t hozzák el az érdeklődőknek hanem több korszak ciklusainak részeit.

A hagyománnyá érett Bálint-napi rendezvényt az idei évben is megrendezi Várpalota – A Bakonyi Poroszkálók csapata a Thury-vár Nonprofit kft.-vel és a várpalotai önkormányzattal közösen. A résztvevők megismerkedhetnek több intervallum különleges látnivalójával, ezúttal is magas színvonalú fellépéssel várják az érdeklődőket. Idén nem kötődnek a a XVI. század hadtörténelméhez. - Közölték a szervezők. Első állomásként február 14-én a Thury-várban való készülődés a Diadal napja történelmi várjátékra.

A 11 órakor kezdődő költségmentes programon Páli Barna, beszél majd az ókori harci szekerekről. Sós Péter mutatja be a esszenciális hatalmak legsikeresebb I. világháborús hadműveletét. Antal Zoltán pedig Tankevolúció a magyar hadtörténet tükrében címmel tart előadást. Dr. Töll László a II. világháború rohamtüzérségével betekintést nyújt a közönségnek. Oláh Tibor a történelem fenegyerekeiről mesél majd, míg Kátai Zoltán háborús dalokkal örvendezteti meg a publikumot. Blénesi Csaba jóvoltából Halhatatlanok című filmet is megtekintheti a nagyközönség, Muhr Ottmár ezredes vezette Nádasdy-huszárezrednek emlékére.

A képünk illusztráció!
G.R.